Over RH

Het verhaal van Reuben Hoeksema. Ik denk dat het niet zo makkelijk te begrijpen is hoe ik mij voel; door mijn beperking word ik bij bijna alles in mijn dagelijkse leven geconfronteerd met problemen. Ik ben een aardige jongen en hoop voor iedereen altijd het beste. Ik wil graag meedoen in de maatschappij. Ik woon op mezelf en heb een paar jaar naar werk gezocht, maar dat is niet gelukt. Mijn passie is beeld en geluid en ik zou dat heel graag willen delen met anderen. Ik wil van anderen leren. Kijken of ik mijn wereld kan vergroten door samenwerking aan te gaan met anderen. Bijvoorbeeld door vriendschappen te sluiten met mensen zonder handicap.

Ik heb een studio laten bouwen zodat ik op een serieuze manier aan mijn grote passie kan werken. Ik ben liedjes gaan schrijven en mensen gaan zoeken die mij daarbij wilden helpen. Die liedjes gaan over mijn dagelijkse leven. Uiteindelijk zijn ze op een cd terechtgekomen met de titel Zonnebril. Tijdens dat project heb ik ontzettend veel geleerd over hoe je van een paar liedjes komt tot een complete cd en een cd-presentatie. Samenwerking aangaan met andere muzikanten, commentaar durven geven en risico's durven nemen. Hoe wil ik mijn muziek laten klinken. Wat vind ik mooi? Wat vinden de andere muzikanten ervan waarmee ik samenwerk? 


Ik ben met de muzikantenploeg een paar dagen naar Berlijn geweest... Kijken of er echt een goede klik tussen de muzikanten zou ontstaan. Hoe zou het voor ze zijn om iemand met een lichamelijke handicap vier dagen lang te moeten verzorgen. Voor mij zijn dit vanzelfsprekende dingen. Dat is wel belangrijk als je hoopt op een lange samenwerking met wat optredens, misschien een kleine theatertour, interviews of een tv optreden. Want er moet steeds iemand aanwezig zijn om mij te kunnen helpen als ik bijvoorbeeld naar het toilet moet. Ja, ze zijn muzikant maar ik vind het ook fijn dat ze weten wat er in mij omgaat.

Ik zou graag weer willen optreden. Om dat op te kunnen starten zou ik wat media-aandacht moeten hebben. Maar hoe gaat dat in zijn werk?